Megvásárolható antik és modern öntőformák Winkler Dorottya porcelánbabakészítő hagyatékából

Szerző: admin Közzétéve:

A 2000-es évek elején ismerkedtem meg Dorottyával, vagyis Dórával, ahogy hívtuk. Szerény,
visszafogott modora nagyszerű tudást rejtett. Németországban, a babakészítés egyik fellegvárában élt korábban és ott tanulta meg a porcelánbabakészítés alapjait. Porcelánbabái közül Joy első helyezett és közönségdíjas lett, ugyancsak ezt az eredményt érte el Gergő babája is, 2004-ben az Országos Baba és Mackókészítési Versenyen. Mindkét alkotását Győr városának ajándékozta.

Winkler Dorottya: Joy

Ezt követően a versenyzést abbahagyta és tudásával segítette a tanulni vágyókat. Rendszeresen tartott foglalkozásokat az országos versenyek alkalmával rendezett konferenciák kísérőrendezvényeként, pl. 2008-ban 37 cm-es porcelánbabát ( a teste textilből volt) tanított. Hirdettett 3 napos kurzust is kezdők számára, ahol antik reprodukciót tanított.
A ma már Gyémántkoszorús porcelán és rebornbaba készítő mester , Czibuláné Csicsman Erzsébet ugyancsak nála kezdte a porcelánbabakészítés technikájának elsajátítását.

Winkler Dorottya: porcelánbaba

A sajnálatosan korán elhunyt  egyesületi tagunk, Winkler Dorottya porcelánbabakészítő hagyatékából most antik és modern öntőformák elérhetőek vásárlásra. Érdeklődni lehet Czibuláné Csicsman Erzsébetnél a +36 30 99 40 766 -os telefonszámon.

Kategóriák: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük