dr. Kovács Jánosné Marika díj 2022

Szerző: admin Közzétéve:

Az idén a dr. Kovács Jánosné Marika díjat fiával, Kovács Nimróddal és dr. Györgyi Erzsébettel egyeztetve Czibuláné Csicsman Erzsébetnek ítéltem. Marikával halála előtt beszéltük meg, hogy így fogunk évente emlékezni őrá, mint az első magyarországi babaklub, és az  első magán babamúzeum megalapítójára.

dr. Kovács Jánosné Marika és Keglovich Ferencné Zita a Zichy-Palota igazgatónője az Első Babakonferencián – Győr, 1997.

Az első időkben nem járt érte  pénzjutalom, „csak” az általa nekem adott, úgynevezett műmagyar (Trianon után az elszakított területeken és a megmaradt országban is egyaránt a népviseletre jellemző ruhadarabok a magyar zászló színeit viselik, azaz piros csizma, a fehér szoknyán piros-fehér-zöld csík körbe, zöld vagy piros pruszlik, piros párta) viseletbe öltöztetett gumi babákat adtam az oklevél mellé. Miután elfogytak a babák, fia úgy döntött, hogy 100 000 Ft -ot ad évente, de mindig csak egy személy kaphatja. 

Paray Júlia Gyöngyi népi iparművész pedig felajánlotta, hogy mindig készít egy műmagyar viseletbe öltöztetett textilbabát a díj mellé, így történt ez ebben az évben is. Köszönet érte! 

Czibuláné Csicsman Erzsébet

Czibuláné Csicsman Erzsébet  napjaink legkiválóbb magyar porcelán és reborn baba készítője. Gyémántkoszorús mester. A Táti Porcelánbaba Klub művészeti vezetője. A klub létszáma 15 fő körül mozog, s mint ilyen, egyedülálló az országban, sőt a világon sincs még egy hasonló. Működése, az ott készült alkotások kimagasló technikai tudást, ízlést mutatnak, amelyben jelentős szerepe van Czibuláné Csicsman Erzsébetnek. Az egyesület elnökségi tagja, ő zsürizi a porcelán és reborn babákat. Szakmai javaslatai mindig jobbító szándékúak, a magasabb  minőségű alkotások érdekében történnek. 

Kategóriák: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük